Slide KayakCrazy Greenland Expedition 2022
Eszkimó forduló 

Eszkimó forduló: A leggyorsabb önmentési technika felborulás esetén. A kajakforduló (amelyet gyakran eszkimófordulónak is neveznek) a felborult kajaknak a testmozgással és/vagy evezéssel történő visszafordítása. (Wikipedia)

Miért van szükséged megtanulni az eszkimó fordulót?
Valójában nincs szükséged erre a tudásra!
Egészen addig a pillanatig, amíg olyan helyzetbe nem kerülsz, amikor mégis!
Akár az életed, vagy társad mentheted meg azzal, hogy borulás után 1mp alatt újra a vízfelszínen vagy kajakodban, és elhagyhatod a veszélyzónát, vagy segíthetsz másokon.
Ezen a workshopon csak rád figyelek, hiszen a te személyes technikád, mozdulataid fogjuk tökéletesíteni, gyakrolni.
Ezért egy eszkimó workshopra maximum 2 főt tudok fogadni egyidőben.
Amíg az egyikőtöket segítem, a másikótok alapozó gyakorlatokat végez, így optimalizálva a tapasztalati tanulást.
Jelenleg Magyaroszágon a kajakosok számára is nyitott tanmedence nagyon limitált, ezért a tanfolyamot jó időben szabadtéren végezzük.
Persze, ha van otthon medencéd, vagy ismersz ilyen lehetőséget, rugalmas vagyok.

Időpontért kattints az adott workshopra

Szárazon kezdjük az elméleti részt, majd nagyon hamar rátérünk a gyakorlatra. Miután szárazon  kellően bemelegítettük a testünket, a vízen is kipróbáljuk ezeket a mozdulatsorokat. Kezdetben búvármaszkkal, majd orrcsipesszel, később anélkül is próbálkozhatunk.
Az eszkimó forduló workshop 6 órás, melynek legalább 60%-át a vízben töltjük.
Az eszkimó forduló bárki számára elsajátítható, a tanulási idő azonban egyénileg eltérő. 
Van, aki 1-2 óra után magabiztosan megfordul, ám számára is a rendszeres gyakorlás javasolt először lehetőségszerint medencében, majd különböző típusú szabadvizen. 
Vannak olyanok, akiknek 2-3 nap gyakorlásra is szüksége van. Kis kitartással azonban nekik is sikerülni fog.
Az eszkimó forduló elsajátítását segíti:
  • ha komfortosan érzed magad a víz alatt is
  • jó mozgáskoordináció
  • jó egyensúlyérzék
  • hajlékonyság, rugalmasság
  • evezési tapasztalat és a tengerikajak tanfolyami technikák magabiztos, készségszintű alkalmazása
A workshop díja: 100 euro/ fő
Segítek, gyakoroljuk és menni fog. 🙂 Hajrá!

Időpontért kattints az adott workshopra

Túravezető: KayakCrazyRic

NÁLUNK LEGFONTOSABB A BIZTONSÁG

A túrákon való részvétel biztonsági feltételei:
  • úszás tudás: a mellény vízfelszínen tart, de ettől függetlenül vizisport lévén a minimális úszási képesség elvárt a résztvevőktől.
  • napközbeni zéró alkoholfogyasztás – senki nem szállhat vízre alkohol ill. tudatmódosító szerek hatása alatt. Aki ezt megszegi, annak számolni kell a következményekkel, aznap biztosan nem száll kajakba. Ez többnapos túra esetén azzal is járhat, hogy a résztvevőtől megvonjuk a túra folytatásának, befejezésének lehetőségét. Este a táborban minimális alkoholfogyasztás megengedett !

Általános részvételi feltételek a KayakCrazy által vezetett kirándulásokon :
A részvétel a saját felelősségére történik. A KayakCrazy nem vállal felelősséget az események során esetlegesen bekövetkező balesetek / sérülések pénzügyi következményeiért. Kivételt képezhet a felelősség az idegenvezető súlyos gondatlansága miatt. A részvétel feltétele, hogy a résztvevők rendelkeznek érvényes utazási / balesetbiztosítással,jelen esetben extrémsport biztosítással. A vezetett túrák bárki számára nyitva állnak, aki teljesíti a résztvevők fizikai és szellemi képességére vonatkozó követelményeket. A résztvevő köteles alaposan elolvasni a programot, és felmérni, hogy fizikailag és mentálisan képes-e teljesíteni az utazást. Ha a résztvevőnek bizonytalan a saját egészségi állapota, akkor a vezetett túra megkezdése előtt köteles konzultálni orvosával. A résztvevőknek magukkal kell vinniük a vezetett túra leírásában említett felszerelést. A résztvevők kötelesek követni a túravezető  útmutatásait. Ha kiderül, hogy egy résztvevő fizikailag vagy szellemileg nem képes befejezni az utazást, nincs megfelelő öltözete vagy hiányzik a szükséges felszerelés, megtagadhatják a részvételt vagy kizárhatják a túra többi részéből. Azokat a résztvevőket, akiknek akut egészségügyi problémáik lehetnek (pl. Rohamok vagy hasonlók), fel kell készülni az utazásra (például gyógyszerek és használati utasítások behozatala révén). A túravezetőt előre értesíteni kell a vezetett túra szempontjából releváns egészségügyi kérdésekről.

Közelgő események

Cover for KayakCrazy
643
KayakCrazy

KayakCrazy

🇬🇧 At KayakCrazy we love unique kayak adventures spiced with a pinch of challenge to gain life

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

1 week ago

KayakCrazy
🇬🇧 Can you find Richard from KayakCraz? 🤔🙈🤪🤣 🇭🇺 Megtalálod KayakCrazy Ricsit? 🤔🙈🤪🤣tvthek.orf.at/profile/Steiermark-heute/70020/Steiermark-heute/14151085/Murchallenge-2022/15241765 See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

KayakCrazy
🦌🦌🦌🦌🦌🦌🦌🦌🇭🇺 A szombati és vasárnapi szarvasbőgés túrára van még 3-3 hely. Ha nem akarsz lemaradni az idei szezonról, jobb ha sietsz és jelentkezel. 🤪 Infó a honlapon. Hívj vagy keress messengeren! 🇬🇧 There is still 3-3 free place for the deer roaring kayak trip on saturday and sunday. If you don’t want to miss this years deer roaring, it’s best to hurry up for signing. 🤪 Info at our website. Call on mobile or send message on FB. See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

KayakCrazy
🇬🇧 If you know how to move and how to behave🤫 in the Nature on the Water, especially if you know when and where🤔, you can meet the Wildlife. 🤪 Otherwise you will scare them miles away. 🤷🏻‍♂️We at KayakCrazy know how, when and where. 🤪🇭🇺 Ha tudod hogy kell mozogni, és hogy kell viselkedni 🤫 a természetben, a vízen, főleg ha tudod mikor és merre🤔, akkor találkozhatsz az állatvilággal. 🤪 Máskülönben kilométerekre űzöd őket.🤷🏻‍♂️Mi a KayakCrazy-nél tudjuk hogyan, mikor és merre. 🤪 See MoreSee Less
View on Facebook

4 weeks ago

KayakCrazy
Ha nem tudsz dönteni, próbáld ki mielőtt megvennéd. Akár beltéri medencében is a kajak.hu -nál. 😉Tesztelj hajót a Kajak.hu széles választékából tesztmedencénkben, használd ki még az indián nyarat, fedezd fel a természetet vízről. 🌞🍂🛶➡ Versenykajakok: kajak.hu/kajakok-138/versenykajakok-139➡ Túrakajakok: kajak.hu/kajakok-138/tura-kajakok-146➡ SUP-ok: kajak.hu/sup-154➡ Surfskik: kajak.hu/kajakok-138/surfskik-147➡ Fitness kajakok: kajak.hu/kajakok-138/fitness-kajakok-145 See MoreSee Less
View on Facebook