Crazy for Kayaking Living in the Hungarian Paddle Paradies Szigetköz Crazy for Adventures From the rivers to the oceans Crazy for Remote Places From the Mediterrain to the Arctic Crazy for Expeditions Thousands of Kms in Endurance Missions Crazy for Workshops For safe paddling Crazy for Nature As long there is enough water under the keel Crazy and respectful Paddling in small group, Silent and Trackless
Eszkimó forduló 

Eszkimó forduló: A leggyorsabb önmentési technika felborulás esetén. A kajakforduló (amelyet gyakran eszkimófordulónak is neveznek) a felborult kajaknak a testmozgással és/vagy evezéssel történő visszafordítása. (Wikipedia)

Miért van szükséged megtanulni az eszkimó fordulót?
Valójában nincs szükséged erre a tudásra!
Egészen addig a pillanatig, amíg olyan helyzetbe nem kerülsz, amikor mégis!
Akár az életed, vagy társad mentheted meg azzal, hogy borulás után 1mp alatt újra a vízfelszínen vagy kajakodban, és elhagyhatod a veszélyzónát, vagy segíthetsz másokon.
Ezen a workshopon csak rád figyelek, hiszen a te személyes technikád, mozdulataid fogjuk tökéletesíteni, gyakrolni.
Ezért egy eszkimó workshopra maximum 2 főt tudok fogadni egyidőben.
Amíg az egyikőtöket segítem, a másikótok alapozó gyakorlatokat végez, így optimalizálva a tapasztalati tanulást.
Jelenleg Magyaroszágon a kajakosok számára is nyitott tanmedence nagyon limitált, ezért a tanfolyamot jó időben szabadtéren végezzük.
Persze, ha van otthon medencéd, vagy ismersz ilyen lehetőséget, rugalmas vagyok.

Időpontért kattints az adott workshopra

Szárazon kezdjük az elméleti részt, majd nagyon hamar rátérünk a gyakorlatra. Miután szárazon  kellően bemelegítettük a testünket, a vízen is kipróbáljuk ezeket a mozdulatsorokat. Kezdetben búvármaszkkal, majd orrcsipesszel, később anélkül is próbálkozhatunk.
Az eszkimó forduló workshop 6 órás, melynek legalább 60%-át a vízben töltjük.
Az eszkimó forduló bárki számára elsajátítható, a tanulási idő azonban egyénileg eltérő. 
Van, aki 1-2 óra után magabiztosan megfordul, ám számára is a rendszeres gyakorlás javasolt először lehetőségszerint medencében, majd különböző típusú szabadvizen. 
Vannak olyanok, akiknek 2-3 nap gyakorlásra is szüksége van. Kis kitartással azonban nekik is sikerülni fog.
Az eszkimó forduló elsajátítását segíti:
  • ha komfortosan érzed magad a víz alatt is
  • jó mozgáskoordináció
  • jó egyensúlyérzék
  • hajlékonyság, rugalmasság
  • evezési tapasztalat és a tengerikajak tanfolyami technikák magabiztos, készségszintű alkalmazása
A workshop díja: 100 euro/ fő
Segítek, gyakoroljuk és menni fog. 🙂 Hajrá!

Időpontért kattints az adott workshopra

Túravezető: KayakCrazyRic

NÁLUNK LEGFONTOSABB A BIZTONSÁG

A túrákon való részvétel biztonsági feltételei:
  • úszás tudás: a mellény vízfelszínen tart, de ettől függetlenül vizisport lévén a minimális úszási képesség elvárt a résztvevőktől.
  • napközbeni zéró alkoholfogyasztás – senki nem szállhat vízre alkohol ill. tudatmódosító szerek hatása alatt. Aki ezt megszegi, annak számolni kell a következményekkel, aznap biztosan nem száll kajakba. Ez többnapos túra esetén azzal is járhat, hogy a résztvevőtől megvonjuk a túra folytatásának, befejezésének lehetőségét. Este a táborban minimális alkoholfogyasztás megengedett !

Általános részvételi feltételek a KayakCrazy által vezetett kirándulásokon :
A részvétel a saját felelősségére történik. A KayakCrazy nem vállal felelősséget az események során esetlegesen bekövetkező balesetek / sérülések pénzügyi következményeiért. Kivételt képezhet a felelősség az idegenvezető súlyos gondatlansága miatt. A részvétel feltétele, hogy a résztvevők rendelkeznek érvényes utazási / balesetbiztosítással,jelen esetben extrémsport biztosítással. A vezetett túrák bárki számára nyitva állnak, aki teljesíti a résztvevők fizikai és szellemi képességére vonatkozó követelményeket. A résztvevő köteles alaposan elolvasni a programot, és felmérni, hogy fizikailag és mentálisan képes-e teljesíteni az utazást. Ha a résztvevőnek bizonytalan a saját egészségi állapota, akkor a vezetett túra megkezdése előtt köteles konzultálni orvosával. A résztvevőknek magukkal kell vinniük a vezetett túra leírásában említett felszerelést. A résztvevők kötelesek követni a túravezető  útmutatásait. Ha kiderül, hogy egy résztvevő fizikailag vagy szellemileg nem képes befejezni az utazást, nincs megfelelő öltözete vagy hiányzik a szükséges felszerelés, megtagadhatják a részvételt vagy kizárhatják a túra többi részéből. Azokat a résztvevőket, akiknek akut egészségügyi problémáik lehetnek (pl. Rohamok vagy hasonlók), fel kell készülni az utazásra (például gyógyszerek és használati utasítások behozatala révén). A túravezetőt előre értesíteni kell a vezetett túra szempontjából releváns egészségügyi kérdésekről.

Közelgő események

Cover for KayakCrazy
705
KayakCrazy

KayakCrazy

🇬🇧 At KayakCrazy we love unique kayak adventures spiced with a pinch of challenge to gain life

1 week ago

KayakCrazy
🇬🇧 Playground for the weekend workshop. #seakayaking#paddle and #rescue #technique #workshop at #lakebalaton in #hungary 🇭🇺 Játszótér a hétvégi tengeri kajakos workshopra. #tengerikajak #evezés és #mentéstechnikai #workshop a #balaton -on. @kayakcrazyric #seakayak #kayakguide KayakCrazy Ha a közelben vagy és beugornál, van még szabad kajak. 🤪 See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

KayakCrazy
🇬🇧 Hands up🙋‍♀️ if you know of any better partner rescue techniques! 🤣At our seakayak partner and self-rescue workshops you can try at least 5 other fast and safe solutions that surely works on wavy sea and cold water as well.If you also would like to be prepared to avoid capsizeing check the comments for the event links!🇭🇺 Kezeket fel🙋‍♂️, aki tud jobb társmentési technikát! 😆Tengerikajak workshop-jainkon legalább öt gyors és biztonságos társ- és önmentési technikát próbálhatsz ki, amelyek garantáltan működnek hullámos tengeren és hideg vízben is.Ha szeretnél még a borulás megelőzésére is felkészülni, betettük neked kommentbe a következő workhshopok linkjét! See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

KayakCrazy
🇭🇺 KayakCrazy jelenti, hogy a Mosoni 100 teljesítmény túra kemény 2 fővel sikeresen lezárult. 🤪Magas vízállás miatt lassabb sodrásban viszonylag kényelmes tempóban, 1-2 megállóval, alig több mint 11 óra alatt teljesítettük.🇬🇧KayakCrazy reports that the Mosoni 100 endurance tour was successfully completed with a tough 2 people.Due to the high water level, we completed it in just over 11 hours with 1-2 stops at a relatively comfortable pace in a slower current. See MoreSee Less
View on Facebook

4 weeks ago

KayakCrazy
🇭🇺 Valaki, egy ingyenes kajaktúrára szombaton? 🤔 Röpke 💯 km. 🤪www.kayakcrazy.hu/hu/endurance-mission-mosoni-100-kajakos-teljesitmenytura/🇬🇧 Some up for a gratis Kayaktrip at saturday? 🤔 Just 💯 km. 🤪 See MoreSee Less
View on Facebook