Crazy for Kayaking Living in the Hungarian Paddle Paradies Szigetköz Crazy for Adventures From the rivers to the oceans Crazy for Remote Places From the Mediterrain to the Arctic Crazy for Expeditions Thousands of Kms in Endurance Missions Crazy for Workshops For safe paddling Crazy for Nature As long there is enough water under the keel Crazy and respectful Paddling in small group, Silent and Trackless
Ez a tengerikajak workshop a A Norvég Evezős Szövetség (NPF) alapfokú minőségi tanúsítványával fémjelzett, mellyel csupán a szövetség által képzett tengerikajak oktatók és túravezetők által tartott tanfolyamok rendelkeznek. 2013-2015 között végeztem el a képzést, így az északi tengerek, óceánok hullámain szerzett tapasztalati tudás már Magyarországon is elérhető. Megtanulhatod hazai vizeken, vagy akár az Adrián is. Jól hangzik? Beszéljünk róla e-mail-ben vagy telefonon!
KayakCrazyRic, NPF tengerikajak oktató
Hogy miért van szükséged erre a workshopra?
A kajakozás egyre népszerűbb sport, de nem csak arról szól, hogy evezel és buli van. Kievezhetsz a természetbe és egy kajakkal olyan helyekre juthatsz, ahova semmi mással. Akár egy eldugott – gyalog vagy autóval meg sem közelíthető – holtágba, ahol nem találkozol senkivel. Feltéve, ha nem viszed magaddal kedvenc barátaidat, túratársaidat. 
Akár egyedül járod a természetet, akár társasággal, bármikor borhulhatsz vízbe te, vagy akár a társaid. Tudod mit kell tenni ilyenkor? Képes vagy magadat vagy másokat kimenteni a vízből? Biztos vagy benne, hogy tudatosan meg tudsz előzni egy borulást, vagy látod előre a borulásveszélyes helyzeteket?
Nincs mindig lehetőség partra úszni, partra húzni a kajakot; sokszor pedig nincs annyi időd mielőtt kihűlnél, hogy addig sordódj, amíg lesz megfelelő kiszállóhely.
Tudjuk persze, hogy kevés a borulás, talán még te sem borultál soha. Jobb kipróbálni, hogy éles helyzetben már tudd, mit kell tenni. 
Akció közben
A biztonságos evezésnek része az is, hogy megfelelő technikai tudásod van a baleset megelőzésre. Megfelelően fel tudod mérni, hogy a választott túrahelyszín a te tudásodnak és állóképességednek való-e. Ismered a vizet és szükség esetén tudsz spórolni az energiáddal, tehát megtalálod a terephez és helyzethez leginkább illő megoldást.
Ezen a workshopon megtanulod a biztonságos, hatékony, magabiztos és élvezetes kajakozáshoz szükséges technikákat, sőt azt is, hogyan haladj hatékonyan az árral, vagy akár sodrással szembe.
Képes leszel elkerülni a borulást. Ha önhibádon kívül mégis vízbe kerülnél, magabizosan fogod tudni alkalmazni a társ- és önmentést, hogy egész évben biztonságosan evezhess.
Megtanítjuk azt is, hogy készülj fel egy túrára, milyen felszerelés szükséges.
A workshop 2 napos, amelyet többnyire a vízen/vízben gyakorlással töltünk.
NPF alapfokú tengerikajak workshop végeztével ilyen,regisztrált és érvényesített plasztik kártyát kapsz
A workshop minimum 4 fő jelentkezése esetén indul .

Ide kattintva találod az adott workshop időpontokat.

Ha hétköznap szeretnél tanulni, 4 fő jelentkezése esetén egyedi időpontokban is szívesen indítunk workshopot.

Helyszín: Szigetközben, a Balatonon és az Adrián

Részvétel feltétele: úszástudás
Workshop díja: 260 euro ez helyszíntől változhat, lásd a webshopban
amely tartalmazza az oktatást és a felszerelést is  (kajak, mellény, evező) 
Amivel még érdemes tervezned:
  • – utazás egyénileg (A tanfolyam résztvevőit bemutatjuk egymásnak, igény szerint segítünk a közös utazást összehangolni.)
  • – szállás egyénileg (Van javaslatunk.)
  • – étkezés egyénileg
Lemondás
2 vagy több napos túrák és workshopok esetén:
  • Ha a túra miattunk, vagy a covid-rendelkezések miatt  nem valósul meg, a túra díját visszatérítjük.
  • Ha az utazást az  indulás előtt több mint 60 nappal mondod le, a túra díját visszatérítjük.
  • Amennyiben a program megkezdése előtt 59 és 30 nappal lemondod, a túradíj 50% -át térítjük vissza.
  • Amennyiben a program megkezdése előtt kevesebb mint 30 nappal mondod le, akkor nem jár visszatérítés, azonban a túrát átruházhatod, ha találsz magad helyett más jelentkezőt.

NÁLUNK LEGFONTOSABB A BIZTONSÁG

A túrákon való részvétel biztonsági feltételei:
  • úszás tudás: a mellény vízfelszínen tart, de ettől függetlenül vizisport lévén a minimális úszási képesség elvárt a résztvevőktől.
  • napközbeni zéró alkoholfogyasztás – senki nem szállhat vízre alkohol ill. tudatmódosító szerek hatása alatt. Aki ezt megszegi, annak számolni kell a következményekkel, aznap biztosan nem száll kajakba. Ez többnapos túra esetén azzal is járhat, hogy a résztvevőtől megvonjuk a túra folytatásának, befejezésének lehetőségét. Este a táborban minimális alkoholfogyasztás megengedett !

Általános részvételi feltételek a KayakCrazy által vezetett kirándulásokon :
A részvétel a saját felelősségére történik. A KayakCrazy nem vállal felelősséget az események során esetlegesen bekövetkező balesetek / sérülések pénzügyi következményeiért. Kivételt képezhet a felelősség az idegenvezető súlyos gondatlansága miatt. A részvétel feltétele, hogy a résztvevők rendelkeznek érvényes utazási / balesetbiztosítással,jelen esetben extrémsport biztosítással. A vezetett túrák bárki számára nyitva állnak, aki teljesíti a résztvevők fizikai és szellemi képességére vonatkozó követelményeket. A résztvevő köteles alaposan elolvasni a programot, és felmérni, hogy fizikailag és mentálisan képes-e teljesíteni az utazást. Ha a résztvevőnek bizonytalan a saját egészségi állapota, akkor a vezetett túra megkezdése előtt köteles konzultálni orvosával. A résztvevőknek magukkal kell vinniük a vezetett túra leírásában említett felszerelést. A résztvevők kötelesek követni a túravezető  útmutatásait. Ha kiderül, hogy egy résztvevő fizikailag vagy szellemileg nem képes befejezni az utazást, nincs megfelelő öltözete vagy hiányzik a szükséges felszerelés, megtagadhatják a részvételt vagy kizárhatják a túra többi részéből. Azokat a résztvevőket, akiknek akut egészségügyi problémáik lehetnek (pl. Rohamok vagy hasonlók), fel kell készülni az utazásra (például gyógyszerek és használati utasítások behozatala révén). A túravezetőt előre értesíteni kell a vezetett túra szempontjából releváns egészségügyi kérdésekről.

Közelgő események

Cover for KayakCrazy
705
KayakCrazy

KayakCrazy

🇬🇧 At KayakCrazy we love unique kayak adventures spiced with a pinch of challenge to gain life

1 week ago

KayakCrazy
🇬🇧 Playground for the weekend workshop. #seakayaking#paddle and #rescue #technique #workshop at #lakebalaton in #hungary 🇭🇺 Játszótér a hétvégi tengeri kajakos workshopra. #tengerikajak #evezés és #mentéstechnikai #workshop a #balaton -on. @kayakcrazyric #seakayak #kayakguide KayakCrazy Ha a közelben vagy és beugornál, van még szabad kajak. 🤪 See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

KayakCrazy
🇬🇧 Hands up🙋‍♀️ if you know of any better partner rescue techniques! 🤣At our seakayak partner and self-rescue workshops you can try at least 5 other fast and safe solutions that surely works on wavy sea and cold water as well.If you also would like to be prepared to avoid capsizeing check the comments for the event links!🇭🇺 Kezeket fel🙋‍♂️, aki tud jobb társmentési technikát! 😆Tengerikajak workshop-jainkon legalább öt gyors és biztonságos társ- és önmentési technikát próbálhatsz ki, amelyek garantáltan működnek hullámos tengeren és hideg vízben is.Ha szeretnél még a borulás megelőzésére is felkészülni, betettük neked kommentbe a következő workhshopok linkjét! See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

KayakCrazy
🇭🇺 KayakCrazy jelenti, hogy a Mosoni 100 teljesítmény túra kemény 2 fővel sikeresen lezárult. 🤪Magas vízállás miatt lassabb sodrásban viszonylag kényelmes tempóban, 1-2 megállóval, alig több mint 11 óra alatt teljesítettük.🇬🇧KayakCrazy reports that the Mosoni 100 endurance tour was successfully completed with a tough 2 people.Due to the high water level, we completed it in just over 11 hours with 1-2 stops at a relatively comfortable pace in a slower current. See MoreSee Less
View on Facebook

4 weeks ago

KayakCrazy
🇭🇺 Valaki, egy ingyenes kajaktúrára szombaton? 🤔 Röpke 💯 km. 🤪www.kayakcrazy.hu/hu/endurance-mission-mosoni-100-kajakos-teljesitmenytura/🇬🇧 Some up for a gratis Kayaktrip at saturday? 🤔 Just 💯 km. 🤪 See MoreSee Less
View on Facebook