Slide KayakCrazy Greenland Expedition 2022
Ez a tengerikajak workshop a A Norvég Evezős Szövetség (NPF) alapfokú minőségi tanúsítványával fémjelzett, mellyel csupán a szövetség által képzett tengerikajak oktatók és túravezetők által tartott tanfolyamok rendelkeznek. 2013-2015 között végeztem el a képzést, így az északi tengerek, óceánok hullámain szerzett tapasztalati tudás már Magyarországon is elérhető. Megtanulhatod hazai vizeken, vagy akár az Adrián is. Jól hangzik? Beszéljünk róla e-mail-ben vagy telefonon!
KayakCrazyRic, NPF tengerikajak oktató
Hogy miért van szükséged erre a workshopra?
A kajakozás egyre népszerűbb sport, de nem csak arról szól, hogy evezel és buli van. Kievezhetsz a természetbe és egy kajakkal olyan helyekre juthatsz, ahova semmi mással. Akár egy eldugott – gyalog vagy autóval meg sem közelíthető – holtágba, ahol nem találkozol senkivel. Feltéve, ha nem viszed magaddal kedvenc barátaidat, túratársaidat. 
Akár egyedül járod a természetet, akár társasággal, bármikor borhulhatsz vízbe te, vagy akár a társaid. Tudod mit kell tenni ilyenkor? Képes vagy magadat vagy másokat kimenteni a vízből? Biztos vagy benne, hogy tudatosan meg tudsz előzni egy borulást, vagy látod előre a borulásveszélyes helyzeteket?
Nincs mindig lehetőség partra úszni, partra húzni a kajakot; sokszor pedig nincs annyi időd mielőtt kihűlnél, hogy addig sordódj, amíg lesz megfelelő kiszállóhely.
Tudjuk persze, hogy kevés a borulás, talán még te sem borultál soha. Jobb kipróbálni, hogy éles helyzetben már tudd, mit kell tenni. 
Akció közben
A biztonságos evezésnek része az is, hogy megfelelő technikai tudásod van a baleset megelőzésre. Megfelelően fel tudod mérni, hogy a választott túrahelyszín a te tudásodnak és állóképességednek való-e. Ismered a vizet és szükség esetén tudsz spórolni az energiáddal, tehát megtalálod a terephez és helyzethez leginkább illő megoldást.
Ezen a workshopon megtanulod a biztonságos, hatékony, magabiztos és élvezetes kajakozáshoz szükséges technikákat, sőt azt is, hogyan haladj hatékonyan az árral, vagy akár sodrással szembe.
Képes leszel elkerülni a borulást. Ha önhibádon kívül mégis vízbe kerülnél, magabizosan fogod tudni alkalmazni a társ- és önmentést, hogy egész évben biztonságosan evezhess.
Megtanítjuk azt is, hogy készülj fel egy túrára, milyen felszerelés szükséges.
A workshop 2 napos, amelyet többnyire a vízen/vízben gyakorlással töltünk.
NPF alapfokú tengerikajak workshop végeztével ilyen,regisztrált és érvényesített plasztik kártyát kapsz
A workshop minimum 4 fő jelentkezése esetén indul .

Ide kattintva találod az adott workshop időpontokat.

Ha hétköznap szeretnél tanulni, 4 fő jelentkezése esetén egyedi időpontokban is szívesen indítunk workshopot.

Helyszín: Szigetközben, a Balatonon és az Adrián

Részvétel feltétele: úszástudás
Workshop díja: 260 euro ez helyszíntől változhat, lásd a webshopban
amely tartalmazza az oktatást és a felszerelést is  (kajak, mellény, evező) 
Amivel még érdemes tervezned:
  • – utazás egyénileg (A tanfolyam résztvevőit bemutatjuk egymásnak, igény szerint segítünk a közös utazást összehangolni.)
  • – szállás egyénileg (Van javaslatunk.)
  • – étkezés egyénileg
Lemondás
2 vagy több napos túrák és workshopok esetén:
  • Ha a túra miattunk, vagy a covid-rendelkezések miatt  nem valósul meg, a túra díját visszatérítjük.
  • Ha az utazást az  indulás előtt több mint 60 nappal mondod le, a túra díját visszatérítjük.
  • Amennyiben a program megkezdése előtt 59 és 30 nappal lemondod, a túradíj 50% -át térítjük vissza.
  • Amennyiben a program megkezdése előtt kevesebb mint 30 nappal mondod le, akkor nem jár visszatérítés, azonban a túrát átruházhatod, ha találsz magad helyett más jelentkezőt.

NÁLUNK LEGFONTOSABB A BIZTONSÁG

A túrákon való részvétel biztonsági feltételei:
  • úszás tudás: a mellény vízfelszínen tart, de ettől függetlenül vizisport lévén a minimális úszási képesség elvárt a résztvevőktől.
  • napközbeni zéró alkoholfogyasztás – senki nem szállhat vízre alkohol ill. tudatmódosító szerek hatása alatt. Aki ezt megszegi, annak számolni kell a következményekkel, aznap biztosan nem száll kajakba. Ez többnapos túra esetén azzal is járhat, hogy a résztvevőtől megvonjuk a túra folytatásának, befejezésének lehetőségét. Este a táborban minimális alkoholfogyasztás megengedett !

Általános részvételi feltételek a KayakCrazy által vezetett kirándulásokon :
A részvétel a saját felelősségére történik. A KayakCrazy nem vállal felelősséget az események során esetlegesen bekövetkező balesetek / sérülések pénzügyi következményeiért. Kivételt képezhet a felelősség az idegenvezető súlyos gondatlansága miatt. A részvétel feltétele, hogy a résztvevők rendelkeznek érvényes utazási / balesetbiztosítással,jelen esetben extrémsport biztosítással. A vezetett túrák bárki számára nyitva állnak, aki teljesíti a résztvevők fizikai és szellemi képességére vonatkozó követelményeket. A résztvevő köteles alaposan elolvasni a programot, és felmérni, hogy fizikailag és mentálisan képes-e teljesíteni az utazást. Ha a résztvevőnek bizonytalan a saját egészségi állapota, akkor a vezetett túra megkezdése előtt köteles konzultálni orvosával. A résztvevőknek magukkal kell vinniük a vezetett túra leírásában említett felszerelést. A résztvevők kötelesek követni a túravezető  útmutatásait. Ha kiderül, hogy egy résztvevő fizikailag vagy szellemileg nem képes befejezni az utazást, nincs megfelelő öltözete vagy hiányzik a szükséges felszerelés, megtagadhatják a részvételt vagy kizárhatják a túra többi részéből. Azokat a résztvevőket, akiknek akut egészségügyi problémáik lehetnek (pl. Rohamok vagy hasonlók), fel kell készülni az utazásra (például gyógyszerek és használati utasítások behozatala révén). A túravezetőt előre értesíteni kell a vezetett túra szempontjából releváns egészségügyi kérdésekről.

Közelgő események