Slide KayakCrazy Greenland Expedition 2022

KAYAKCRAZY – Az őrült magyar

Ezt a jelzőt akasztották rám norvég ismerőseim, mivel számukra értelmetlen, őrült, számomra elengedhetetlen kalandokat vittem véghez egyedül. Kezdetben csak CrazyRic-nek hívtak, míg képbe nem került a tengeri kajak. Megszületett KayakCrazyRic. Amikor csak tehettem, és amikor nem volt más választásom, mindenhova kajakkal utaztam és utazok. Legyen az kajakpóló edzésről 100 km autóút után még 4 km hazaevezés akár januári éjjeleken is, mínusz 10 fokban a Norvég-tengeren, vagy egy 2 napos kajak tanfolyam lezárásaként nyílt vízi, tengeri haza evezés a 25 km-re lévő szigetre, ahol éltem. Ne is beszéljünk az 5000 km-es hazaköltözésről.  😀

Varga J. Richárd vagyok . Igen, én vagyok az az “őrült magyar”, aki Norvégiából hazakajakozott a Szigetközbe! 🙂

Kajak őrült? Őrült kajakos?  Szimplán KAYAKCRAZY!

Természet rabságában

Gyermekkorom óta vonzódtam a természethez,  a hegyekhez, vizekhez, vadon élő állatokhoz. Horgásztam, túráztam, hegyet másztam, majd 2007-ben kerültem Norvégiába, ahol a szinte érintetlen vadon  rabul ejtett.
Szeretem az egyszerű dolgokat. A mai felgyorsult világban mindenki rohan, túlpörgeti, túlkombinálja az életét, nem képes megállni és élvezni azt, és a természet nyújtotta szépségeket.
2013-ban megfertőzött a tengeri kajakozás. Mintha egy másik dimenzióba kerültem volna… Amikor vízen vagyok, megszűnik minden más, a gondok elillannak, csak a pillanat van, a víz és én. Olyankor érzem magam igazán az elememben.
Elvégeztem a Norvég Evezős Szövetség (NPF) alapfokú tengerikajakos tanfolyamát, rá pár hétre pedig már az eszkimó forduló tudásával a zsebemben vágtam neki szólóban a horvátországi Rab-sziget körbeevezésének, mintegy edzés képpen az azt követő 4 napos Spitzbergák kajak túrára.
Annyira megfogott a kajakozás nyújtotta szabadság, hogy tovább lépegettem a ranglétrán. Emellett kitérőt tettem más kajaksportok, mint a kajakpóló és a szörfkajakozás világában. A tanfolyamok mellett e három sport nagyon gyorsan fejlesztette technikai tudásomat .
2015-től tengeri túra vezetőként  dolgoztam a Lofoten-szigeteken… emellett amikor csak tudtam egyéni túrákon  és expedíciókon vettem részt.
Az én kajakparadicsomom.

Jövőképem:

Most több ezer km-rel a hátam mögött arra vállalkozom, hogy tapasztalataimat másoknak is átadjam, valamint biztonságos túrákat szervezzek és vezessek tengeren és  hazai vizeken. Szeretném, ha másoknak is lehetősége lenne átélni a kajakozás nyújtotta felszabadító érzést.
Lehetőséget kívánok nyújtani egyéni VIP – tanfolyamok és túrák, csapatépítő túrák lebonyolítására. Akit pedig érdekel, belekóstolhat, és részt vehet legközelebbi expedícióim néhány szakaszán.
A célom, hogy egy olyan vizitúra kultúrát ismertessek meg veletek, ahol nem az a legfontosabb, hogy milyen és mennyi sört pakolunk be a túrára, hogy mekkora JBL-t vigyünk ki a természetbe, hanem hogy a természet szépségeit csendben megcsodálva töltődjünk fel energiával, lássunk állatokat, különleges növényeket, látványos helyszíneket. Vallom, hogy mindennek megvan a helye, viselkedjünk úgy, ahogy az oda illik.

Főbb kajakos teljesítményeim :

2013 Rab-sziget körbe evezése
2013 Spitzbergák 4 napos kajaktúra
2014 Lofoten -szigetek Nyugati Part szóló evezése
2015 Dél-Grönland 10 napos duo Expedíció
2018 Portugál szörfkajak túra
2018 Scandinavian Open kajakszörf bajnokság
2019-ben hazaeveztem a Lofoten szigetektől a Szigetközig : Endurance Mission Paddling Upstream
  • KayakCrazyRic a sarkkörön
2020-ban  az Endurance Mission Paddling Upstream projekt  folytatásaként  kitaláltam és  véghezvittem a Mosoni Upstream 1.0  teljesítménytúrát: 2 nap alatt árral szemben feleveztem a Mosoni -Dunán.
Ezen kívül hazai vizeken is eveztem. Legfőképp a Szigetközben és a Duna, Rába folyókon.
2021-ben párommal Kis Klaudiával az Endurance Mission Danube Upstream project keretében a Fekete-tengertől árral szemben feleveztünk a Dunán a forrásvidékig.

Eddigi végzettségem:

NPF 3* tengeri kajaktúra vezető
NPF 2* kajakpóló
A KAYAKCRAZY csapatát 2021 óta erősíti párom Kis Klaudia.
KayakCrazy csapattag Kis Klaudia
Kis Klaudia a Szigetközben.
Talán elég annyit mondanom, hogy Ő az első nő, aki árral szemben felevezett a Duna torkolatától a forrásvidékig .
Kis Klaudia Dunadelta

Közelgő események

Cover for KayakCrazy
643
KayakCrazy

KayakCrazy

🇬🇧 At KayakCrazy we love unique kayak adventures spiced with a pinch of challenge to gain life

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

1 week ago

KayakCrazy
🇬🇧 Can you find Richard from KayakCraz? 🤔🙈🤪🤣 🇭🇺 Megtalálod KayakCrazy Ricsit? 🤔🙈🤪🤣tvthek.orf.at/profile/Steiermark-heute/70020/Steiermark-heute/14151085/Murchallenge-2022/15241765 See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

KayakCrazy
🦌🦌🦌🦌🦌🦌🦌🦌🇭🇺 A szombati és vasárnapi szarvasbőgés túrára van még 3-3 hely. Ha nem akarsz lemaradni az idei szezonról, jobb ha sietsz és jelentkezel. 🤪 Infó a honlapon. Hívj vagy keress messengeren! 🇬🇧 There is still 3-3 free place for the deer roaring kayak trip on saturday and sunday. If you don’t want to miss this years deer roaring, it’s best to hurry up for signing. 🤪 Info at our website. Call on mobile or send message on FB. See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

KayakCrazy
🇬🇧 If you know how to move and how to behave🤫 in the Nature on the Water, especially if you know when and where🤔, you can meet the Wildlife. 🤪 Otherwise you will scare them miles away. 🤷🏻‍♂️We at KayakCrazy know how, when and where. 🤪🇭🇺 Ha tudod hogy kell mozogni, és hogy kell viselkedni 🤫 a természetben, a vízen, főleg ha tudod mikor és merre🤔, akkor találkozhatsz az állatvilággal. 🤪 Máskülönben kilométerekre űzöd őket.🤷🏻‍♂️Mi a KayakCrazy-nél tudjuk hogyan, mikor és merre. 🤪 See MoreSee Less
View on Facebook

4 weeks ago

KayakCrazy
Ha nem tudsz dönteni, próbáld ki mielőtt megvennéd. Akár beltéri medencében is a kajak.hu -nál. 😉Tesztelj hajót a Kajak.hu széles választékából tesztmedencénkben, használd ki még az indián nyarat, fedezd fel a természetet vízről. 🌞🍂🛶➡ Versenykajakok: kajak.hu/kajakok-138/versenykajakok-139➡ Túrakajakok: kajak.hu/kajakok-138/tura-kajakok-146➡ SUP-ok: kajak.hu/sup-154➡ Surfskik: kajak.hu/kajakok-138/surfskik-147➡ Fitness kajakok: kajak.hu/kajakok-138/fitness-kajakok-145 See MoreSee Less
View on Facebook