Slide KayakCrazy Greenland Expedition 2022

Lofoten-szigeteki kalandok : tervezett időpontjai: 2021.augusztus 13-22.

Lofoten-szigetek: Felejthetetlen élmény , fjordok és fehér homokos strandok a sarkkörön túl.

Kinek ajánlom a Lofoten-szigeteki kalandok-at?

Kis, 3-4 (max.6) fős összeszokott társaságnak…

Akik szeretnének elvonulni a nyüzsgő ,felgyorsult világból,

a forró nyári kánikulából…

Akik szeretnek nomád módon vadkempingezni,élvezni a természet nyújtotta szabadságot,anélkül hogy a hatóságok retorzióitól kellene tartaniuk…

Kajakozás és túrázás személyre szabva.

Megkeressük azokat a helyszíneket,ahová személyes képességeidet figyelembe véve biztonsággal eljuthatunk.

Ramberg ,Lofoten-szigetek
Reinefjord a Reinebringen csúcsról

RITKA AJÁNLAT:

http://kayakcrtravel.com/moskenes-sziget-korbeevezes/

Napos kajaktúrák: Reine -fjordban, Nusfjord ,Sefjord,Ballstad környékén…

Tanfolyam

Ha kezdő kajakos vagy, lehetőséged lesz egy 2 napos tanfolyam elvégzésére,ami alatt felkészítelek a lehető legjobb módon. Ezt a tanfolyamot elvégezheted nálam a túra előtt Magyarországon,az Adrián,vagy akár itt a mesés Lofoten-szigeteken is. Ehhez viszont minimálisan 4 fős csapatnak kell összejönnie. A tanfolymokról bővebben találsz infót az NPF alapfokú tanfolyamok menü alatt.

Ha már haladó szinten kajakozol, a biztonság szempontjából felmérem a tudásodat.

Hogy miért van erre szükség?

Az észak norvég tenger csupán 6 – 12 fokos. Fontos hogy esetleges vízbe forduláskor már rutinszerűen menjen a mentés,önmentés. Ilyen hideg vízben nagyon hamar kihűlhet a testünk,még szárazruha használata mellett is! Nem csak a saját testi épséged veszélyezteted azáltal,hogy valótlant állítasz a tudásszintedről! Másokat is veszélyeztethetsz,ezt kérlek vedd figyelembe!

Nálunk elsődleges a biztonság!

Ezért fenntartom a jogot ,hogy a túra folyamán akár módosítsuk is az előre megtervezett útvonalat. Az időjárás hamar változhat,egyik pillanatban még napsütés,és 20 fok,( ami skandináv viszonylatban már nagyon jó idő) a másik percben viharos szél,esővel,és akár 0 fok körüli hőmérséklettel.

Pánikra nincs ok, ha nem tudunk vízre szállni,rengeteg ,különböző szintű trekking-útvonal van a tarsolyomban! Emellett alternatív tevékenységek: belekóstolhatsz az arctic szörf világába… SUP-polás a védettebb fjordokban…

A túrákon való részvétel biztonsági feltételei:

  • úszási ismeretek: a mellény a víz felszínén tart, de szerintem a résztvevőktől minimális úszási képesség elvárható .
     
  • Zéró alkoholfogyasztás a nap folyamán – senki sem fogyaszthat alkoholt és nem lehet tudatmódosító szerek hatása alatt. Bárki, aki megsérti ezt a szabályt, szembe kell néznie a következményekkel, biztosan nem fog kajakba ülni azon a napon. Este a táborban minimális alkoholfogyasztás megengedett.
  • Ha bármilyen egészségügyi problémája van, tudassa velem legalább néhány nappal a túra kezdete előtt. Ezt diszkréten kezeltem, de tudnom kell, hogy elkerüljük a lehetséges problémákat.
  • mindenkinek saját utas biztosítással kell rendelkeznie a tanfolyam és a túra ideje alatt, amely vízisportot és túrázást is biztosít!
     
  • tanácsos követni az idegenvezető útmutatásait! 🙂