Crazy for Kayaking Living in the Hungarian Paddle Paradies Szigetköz Crazy for Adventures From the rivers to the oceans Crazy for Remote Places From the Mediterrain to the Arctic Crazy for Expeditions Thousands of Kms in Endurance Missions Crazy for Workshops For safe paddling Crazy for Nature As long there is enough water under the keel Crazy and respectful Paddling in small group, Silent and Trackless

Lofoten-szigeteki kalandok : tervezett időpontjai: 2021.augusztus 13-22.

Lofoten-szigetek: Felejthetetlen élmény , fjordok és fehér homokos strandok a sarkkörön túl.

Kinek ajánlom a Lofoten-szigeteki kalandok-at?

Kis, 3-4 (max.6) fős összeszokott társaságnak…

Akik szeretnének elvonulni a nyüzsgő ,felgyorsult világból,

a forró nyári kánikulából…

Akik szeretnek nomád módon vadkempingezni,élvezni a természet nyújtotta szabadságot,anélkül hogy a hatóságok retorzióitól kellene tartaniuk…

Kajakozás és túrázás személyre szabva.

Megkeressük azokat a helyszíneket,ahová személyes képességeidet figyelembe véve biztonsággal eljuthatunk.

Ramberg ,Lofoten-szigetek
Reinefjord a Reinebringen csúcsról

RITKA AJÁNLAT:

http://kayakcrtravel.com/moskenes-sziget-korbeevezes/

Napos kajaktúrák: Reine -fjordban, Nusfjord ,Sefjord,Ballstad környékén…

Tanfolyam

Ha kezdő kajakos vagy, lehetőséged lesz egy 2 napos tanfolyam elvégzésére,ami alatt felkészítelek a lehető legjobb módon. Ezt a tanfolyamot elvégezheted nálam a túra előtt Magyarországon,az Adrián,vagy akár itt a mesés Lofoten-szigeteken is. Ehhez viszont minimálisan 4 fős csapatnak kell összejönnie. A tanfolymokról bővebben találsz infót az NPF alapfokú tanfolyamok menü alatt.

Ha már haladó szinten kajakozol, a biztonság szempontjából felmérem a tudásodat.

Hogy miért van erre szükség?

Az észak norvég tenger csupán 6 – 12 fokos. Fontos hogy esetleges vízbe forduláskor már rutinszerűen menjen a mentés,önmentés. Ilyen hideg vízben nagyon hamar kihűlhet a testünk,még szárazruha használata mellett is! Nem csak a saját testi épséged veszélyezteted azáltal,hogy valótlant állítasz a tudásszintedről! Másokat is veszélyeztethetsz,ezt kérlek vedd figyelembe!

Nálunk elsődleges a biztonság!

Ezért fenntartom a jogot ,hogy a túra folyamán akár módosítsuk is az előre megtervezett útvonalat. Az időjárás hamar változhat,egyik pillanatban még napsütés,és 20 fok,( ami skandináv viszonylatban már nagyon jó idő) a másik percben viharos szél,esővel,és akár 0 fok körüli hőmérséklettel.

Pánikra nincs ok, ha nem tudunk vízre szállni,rengeteg ,különböző szintű trekking-útvonal van a tarsolyomban! Emellett alternatív tevékenységek: belekóstolhatsz az arctic szörf világába… SUP-polás a védettebb fjordokban…

A túrákon való részvétel biztonsági feltételei:

  • úszási ismeretek: a mellény a víz felszínén tart, de szerintem a résztvevőktől minimális úszási képesség elvárható .
     
  • Zéró alkoholfogyasztás a nap folyamán – senki sem fogyaszthat alkoholt és nem lehet tudatmódosító szerek hatása alatt. Bárki, aki megsérti ezt a szabályt, szembe kell néznie a következményekkel, biztosan nem fog kajakba ülni azon a napon. Este a táborban minimális alkoholfogyasztás megengedett.
  • Ha bármilyen egészségügyi problémája van, tudassa velem legalább néhány nappal a túra kezdete előtt. Ezt diszkréten kezeltem, de tudnom kell, hogy elkerüljük a lehetséges problémákat.
  • mindenkinek saját utas biztosítással kell rendelkeznie a tanfolyam és a túra ideje alatt, amely vízisportot és túrázást is biztosít!
     
  • tanácsos követni az idegenvezető útmutatásait! 🙂