Crazy for Kayaking Living in the Hungarian Paddle Paradies Szigetköz Crazy for Adventures From the rivers to the oceans Crazy for Remote Places From the Mediterrain to the Arctic Crazy for Expeditions Thousands of Kms in Endurance Missions Crazy for Workshops For safe paddling Crazy for Nature As long there is enough water under the keel Crazy and respectful Paddling in small group, Silent and Trackless

Slide

2023-ban kihagyjuk Grönlandot, Lofoten-szigetek lesz a cél. 2024-ben lesz ismét lehetőség egy grönlandi expedícióra. Jelezd időben,ha azon szeretnél részt venni!

Mit szólnál egy igazán különleges, hűsítő nyári kalandhoz? Posztolnál gleccsereket zsúfolt tengerparti képek helyett? Mi Grönlandra járunk napozni. Jössz?

ELŐFOGLALÁS 2024

Grönlandi kajak expedíció.
Persze csak ha bírod a természet hamisítatlan közelségét, a találkozást az elemekkel, jégtáblákkal. Ha nem baj, hogy a vacsorádat egy érintetlen parton felvert sátradban fogod elkölteni a tábortűz mellett hasonszőrű túra társaiddal.
Grönlandi tengerikajak expedíció 2015
Bár még csak tél van,ideje gondolni a forró nyári szezonra.
Ha mindig is vágytál egy nagy kalandra kiscsoportban, ez lesz a te programod. Elég kemény vagy,hogy kibírj egy hetet szinte nomád körülmények között tapasztalt túravezetővel?

ELŐFOGLALÁS 2024

Nincs ám TV, se  térerő vagy  wifi … csak az igazi természet csodás látványa és erje…
Képes vagy magad megszerezni és elkészíteni az élelmed? Imádsz és tudsz is kajakozni?  Akkor ez az extrém kajaktúra tetszeni fog. Ha még nem csináltál ilyet, az sem baj. Megtanítunk.
Grönlandi tengerikajak expedíció 2015
…nameg frissítő tenger és gleccservíz zuhany gyanánt. 😉
Hat nap  kajakozás, sátrazás, tábortűz,  jeges fürdőzés Grönland  jégtáblákkal, jéghegyekkel teli fjordjaiban valahogy így:
Program:
Minden nap vízre szállunk, amikor az időjárás engedi (és ilyenkor többnyire engedi). Naponta 25-30 km-t evezünk kényelmes tempóban, 1-1 jégtáblánál meg-megállva. Lesz lehetőség rövidebb gyalogtúrára és fotózásra a domboldalakról, barangolásra a jégtábla-labirintusban, a bátrabbaknak jeges fürdőzésre. Megnézzük a 2000 km hosszú gleccsert és a leszakadt kisebb jéghegyeket, ahogy átfordulnak.
A pontos útvonalat a természet és a túravezető közösen írják, ahogy egy igazi expedíción szokás.
Grönland 2022
Grönlandi kajak expedíció 2022
Grönland 2022
Grönlandi kajak expedíció 2022
Expedíció várható időpontja:  2024 augusztusa.
 

ELŐFOGLALÁS 2024

Találkozó: Reykjavik városi repterén

( FONTOS, ez nem a KEF !!!)

Ami biztos, hogy a Grönlandra induló járat Reykjavik városi repteréről indul izlandi idő szerint! Ha eltévednél, késnél, a két reptér közötti legrövidebb út még taxival is 50 perc, így nem érdemes az utolsó pillanatig várni. Ha lekésed a gépet, a következő járat csak pár nap múlva indul, amikor mi a többiekkel már rég élvezzük a kajakozást, Te pedig nem csak a gépről, de a túráról is lemaradsz.
Fontos, hogy az összekötő járatok 1-2 nappal előbb és később indulhatnak, attól függően, hogy melyik reptérről érkezel. Ha 1-2 napot Izlandon töltenél, arra is van program ötletünk. Például egy csobbanás a Blue Lagoon termálfürdőben.
Résztvevők száma:      6-10 fő
A túra minimum 4 résztvevő esetén indul el.
Mennyivel kalkulálhatsz?
     Túradíj 2022: 1640 euro.
 • Profi túravezetés és felszerelés (kajak, mellény, evező, szárazruha) 
 •  grönandi rib-transzferrel a reptér és a  kiindulási pont között. A túra elején és végén kajak hostelben éjszakázás. 
     Utazás és egyénileg fizetendő díjak:
 • Utazás repülőjáratoktól függően Izlandi  megállóval és szállással kb.2050 euro
 • Extrémsport biztosítás
 • A napi élelmet mindenki egyénileg intézi, a beszerzésben segítünk. Helyszínen van szupermarket.
 • Kemping- és túrafelszerelés a helyszínen bérelhető, amennyiben nem hozod a sajátod. ( előre le kell foglalni, ezért jelentkezéskor intézni szükséges)
 • Esetleges fakultatív programok belépői
Túravezető: KayakCrazyRic
Foglald le a helyed mihamarabb hogy  biztos jusson Neked is hely a limitált grönlandi repülőjáratra! Ebben az időszakban a világ minden részén népszerű a kajakozás Grönlandon, így a hajódat is szeretném minél hamarabb lefoglalni.
A túradíj jelentkezéskor fizetendő. Az ajánlott túrafelszerelések listáját és részleteket a jelentkezés után elküldöm neked e-mailben.
Részvételi feltételek:
Lemondás
2 vagy több napos túrák és workshopok esetén:
 • Ha a túra miattunk, vagy a covid-rendelkezések miatt  nem valósul meg, a túra díját visszatérítjük.
 • Ha az utazást az  indulás előtt több mint 60 nappal mondod le, a túra díját visszatérítjük.
 • Amennyiben a program megkezdése előtt 59 és 30 nappal lemondod, a túradíj 50% -át térítjük vissza.
 • Amennyiben a program megkezdése előtt kevesebb mint 30 nappal mondod le, akkor nem jár visszatérítés, azonban a túrát átruházhatod, ha találsz magad helyett más jelentkezőt.

Közelgő események

Cover for KayakCrazy
705
KayakCrazy

KayakCrazy

🇬🇧 At KayakCrazy we love unique kayak adventures spiced with a pinch of challenge to gain life

1 week ago

KayakCrazy
🇬🇧 Playground for the weekend workshop. #seakayaking#paddle and #rescue #technique #workshop at #lakebalaton in #hungary 🇭🇺 Játszótér a hétvégi tengeri kajakos workshopra. #tengerikajak #evezés és #mentéstechnikai #workshop a #balaton -on. @kayakcrazyric #seakayak #kayakguide KayakCrazy Ha a közelben vagy és beugornál, van még szabad kajak. 🤪 See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

KayakCrazy
🇬🇧 Hands up🙋‍♀️ if you know of any better partner rescue techniques! 🤣At our seakayak partner and self-rescue workshops you can try at least 5 other fast and safe solutions that surely works on wavy sea and cold water as well.If you also would like to be prepared to avoid capsizeing check the comments for the event links!🇭🇺 Kezeket fel🙋‍♂️, aki tud jobb társmentési technikát! 😆Tengerikajak workshop-jainkon legalább öt gyors és biztonságos társ- és önmentési technikát próbálhatsz ki, amelyek garantáltan működnek hullámos tengeren és hideg vízben is.Ha szeretnél még a borulás megelőzésére is felkészülni, betettük neked kommentbe a következő workhshopok linkjét! See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

KayakCrazy
🇭🇺 KayakCrazy jelenti, hogy a Mosoni 100 teljesítmény túra kemény 2 fővel sikeresen lezárult. 🤪Magas vízállás miatt lassabb sodrásban viszonylag kényelmes tempóban, 1-2 megállóval, alig több mint 11 óra alatt teljesítettük.🇬🇧KayakCrazy reports that the Mosoni 100 endurance tour was successfully completed with a tough 2 people.Due to the high water level, we completed it in just over 11 hours with 1-2 stops at a relatively comfortable pace in a slower current. See MoreSee Less
View on Facebook

4 weeks ago

KayakCrazy
🇭🇺 Valaki, egy ingyenes kajaktúrára szombaton? 🤔 Röpke 💯 km. 🤪www.kayakcrazy.hu/hu/endurance-mission-mosoni-100-kajakos-teljesitmenytura/🇬🇧 Some up for a gratis Kayaktrip at saturday? 🤔 Just 💯 km. 🤪 See MoreSee Less
View on Facebook